batterier

Batterier har man alltid användning för

Batterier har man alltid användning för

Fjärrkontroller, klockor, brandvarnare, sladdlösa lampor och mycket annat – batterier används flitigt i en mängd olika produkter. För att inte tala om leksaker. Vem har inte någon gång behövt rusa till affären för att akut inhandla nya batterier när barnens favoritleksak plötsligt slutat fungera? Eller gud förbjude, när fjärrkontrollen till TV:n har lagt av. Ligg steget före istället och bunkra upp med ett rejält batteriförråd. Och du, glöm det där med att rusa iväg till affären igen, det absolut bästa utbudet av batterier hittar du nämligen online. Kika t.ex. in hos batterionline.se, en webbsida med alla tänkbara olika slags batterier – och till riktigt bra priser dessutom.

 

Några viktiga tips

Batterier är en smart och säker energikälla – förutsatt att de hanteras på rätt sätt. De små rackarna kan verka små och harmlösa, men faktum är att batterier som används på fel sätt eller blir skadade faktiskt kan orsaka både bränder och explosioner. Men det går såklart att undvika, om man bara har några enkla tumregler med sig i bakhuvudet.

 

 

  • Använd alltid den typ av batterier som är avsedda för den aktuella utrustningen
  • Batterier förvaras bäst i rumstemperatur
  • Förbrukade och trasiga batterier ska alltid tas till en återvinningsstation och slängas enligt anvisning
  • Undvik att låta batterier sitta kvar i en utrustning som inte ska användas på lång tid
  • Eld och batterier är en dålig kombination och kan leda till explosioner om det vill sig riktigt illa
  • Ladda endast batterier som är just laddningsbara
  • Blanda inte gamla och nya batterier i en och samma apparat utan byt istället alla samtidigt

Och sist men inte minst – tänk på att hålla batterier borta från små barn. Ett litet klockbatteri som stoppas i munnen kan medföra stor fara och stora skador om ett barn råkar svälja det. Förvara därför batterier på säker plats utom räckhåll för de minsta.