Sidohängda fönster

Byt ut dina sidohängda fönster

Om dina fönster börjar se slitna och dåliga ut och dessutom har en låg isolering, så är det dags att byta ut dem. Det kan även ske ifall du ska renovera din fasad och vill passa på att byta ut fönstren samtidigt. Men om du i övrigt är nöjd med dina fönsters storlek och modell så kan du välja att återigen montera sidohängda fönster av passande storlek.

Det du kan göra är att passa på att välja ett mer lätthanterligt material och rutor som kommer i en kassett i stället för att vara delbara. På det viset slipper du mycket rengöring och renovering av dina fönster.  

 

Trä eller aluminium

Det vanligaste materialet på fönster är furu, som också används mestadels när det gäller andra delar av byggnationer. Men för att få ett mer hållbart fönster kan du välja ett fönster som innehåller både furu och aluminium. Det skapar tillsammans en enhet som gör att du får ett enklare husliv. Kanske väljer du istället ett fönster som är helt i konstmaterial eller metall. Men det du då vinner i hållbarhet mister du även i känsla. 

Därför ska du noga tänka igenom vad det är som du tror att du kommer trivas med i längden, och vad en eventuell köpare i framtiden kommer tycka bäst om. Det är lätt att glömma den aspekten när du renoverar, men det kommer vara det enda du tänker på vid en försäljning.

 

 

Från topp till sida

När du byter ut dina fönster kan du även välja att byta mot en annan typ av fönster. Om du har ett mycket stort fönster kan du istället välja ett dubbelt fönster, med två ramar. Eller tvärtom. Det finns även fönster som är hängda på något annat sätt som kanske kan locka. Även om det bara är en hängning på andra sidan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *