bärgare stenungsund

Det behövs en bärgare från Stenungsund när det tar stopp

När man står på parkeringen med stora, platta paket från något möbelhus en fredagskväll känner man sig rätt ensam om bilen inte startar. Nästan alla bilar har försvunnit från parkeringen eftersom det är efter stängningsdags. Allt var som vanligt när man parkerade bilen. Inga konstiga ljud från motorn, inga varningslampor som lös. 

Nu ger bilen inte ett ljud från sig när nyckeln vrids om. Det skulle kunna vara rätt hopplöst om man inte, klokt nog, hade numret till en bärgare i Stenungsund.  Det är uppenbart att bilen måste dras till en verkstad. Då gör en bärgares vänliga, ansvarsfulla sätt att det blir mindre ensamt. 

 

 

Men en bärgare kan mycket mer än att bärga bilar

Bärgningsbilar rycker ut i alla väder, dygnet runt, på många olika sorters uppdrag. Ibland behöver bilen inte dras iväg, det kan räcka med en insats på plats. Punkteringar är en sådan utryckning bärgaren ofta får åka på. Ett trasigt däck behöver inte vara så svårt att åtgärda om man har rätt utrustning. 

Som bilägare kanske man inte kan byta ut det trasiga däcket själv, eller så är man inte klädd för att ställa sig vid vägrenen. Det kan dessutom vara riskabelt. En bärgare från Stenungsund har därför bra kontakter med däckverkstäder med jour hela dygnet även i Kungälv, på Tjörn, och på Orust. En arbetsdag kan också innebära att hjälpa till med inlåsta bilnycklar. Antingen måste man då ta med bilen till en verkstad eller så går det att öppna dörren med lite knep. 

Men alla uppdrag är inte akuta. Det kan också handla om att köra bilar som ska till skroten, eller nya bilar som skall transporteras. Vid alla utryckningar är erfarenhet och skicklighet viktigt men särskilt de akuta uppdragen kräver vänlighet och omtanke för att kunden i sin utsatta situation ska känna sig trygg.