Värmepump

Det ger en skön miljö med värmepump i Stockholm

Värmepump Stockholm är det moderna sättet att på ett miljövänligt sätt skapa en behaglig inomhustemperatur. Man tar helt enkelt vara på den energi som finns i marken eller luften och omvandlar den till värme. Självklar ren energi som gör att man sparar en massa pengar som annars skulle gått till uppvärmningskostnader.

Då kan man ju tro att det bara fungerar i småhus men så är det inte. En värmepump kan installeras i villor men också i stora fastigheter, offentliga byggnader eller varför inte i en pool. Man behöver bara kontakta ett företag som kommer och tittar på förutsättningarna, lämnar en offert på vilken utrustning som är bäst och sedan gör de hela jobbet åt en.

En fastighet med miljömedveten och energisnål uppvärmning stiger dessutom i värde. 

Det finns många sorters värmepumpar att välja på

Vilken sorts värmepump man väljer är beroende på omgivning och storlek på fastighet. Ett litet fritidshus får en stabil värmekälla som kan stå på året runt med en pump som hämtar energi ur luften och då kallas för luftpump. Den är lätt att installera och tar inte mycket plats.

Större byggnader kan behöva hämta värme ur marken och då borrar man ett hål och använder en bergvärmepump. Befintlig vattenburen värme görs om så att den anpassas till en luft- eller vattenpump för stora fastigheter. 

Det kan låta krångligt att byta ut olje- eller pelletspannor. Men ett företag som sysslar med värmepumpar hjälper till med demontering och bortforsling av den gamla utrustningen i samband med att de installerar det nya miljövänliga alternativet.

Ja, det är ju bra med en värmepump när det är kallt ute. Men den extra bonusen med pumparna är att de kan användas under den varma årstiden för att kyla ner luft och på det sättet skapa en balanserad inomhusmiljö året om. Visst låter det skönt?