fidget spinner

En Fidget Spinner kan både lugna nerverna och fungera som tidsfördriv

En Fidget Spinner är en leksak som kan vara ett perfekt redskap när man känner sig lite stressad eller rastlös. Istället för att plocka upp sin telefon så fort man inte har något att göra så kan en Fidget Spinner erbjuda skärmlös underhållning som dessutom kan verka lugnande. Allt fler rapporter tyder på att den ständiga användningen av elektronik såsom smartphones, datorer och surfplattor gör det svårare för många att koncentrera sig på sådant som inte ger omedelbar effekt i hjärnans belöningssystem. Det kan därmed vara klokt att dra ner på skärmtiden.

Hur fungerar en Fidget Spinner? 

En Fidget Spinner är en liten leksak som man kan utföra mängder av tricks och utmaningar med, bestående av ett kullager och vanligtvis tre blad som får den att snurra. Den kan vara tillverkad i plast eller metall såsom stål, titan, koppar och aluminium. Det finns till och med Fidget Spinners som skrivits ut på 3D-skrivare. De kommer i en mängd olika modeller, färger och utföranden, allt från självlysande till magnetiska.

En liten sak som kan hjälpa mycket

Fidget spinners började egentligen som en kontorsgimmick men tack vare ett omnämnande i Amerikanska affärsmagasinet Forbes och spridning i sociala medier såsom Youtube och Reddit så fick den stort genomslag världen över. Förutom att den är underhållande så marknadsförs den ofta även med hänvisning till sina hälsofördelar.

Bland annat så kan Fidget Spinners ha en lugnande effekt som kan lindra stress och hjälpa människor med koncentrationssvårigheter eller som känner mycket nervositet. Istället för att skaka på benen, tugga på tröjan eller ständigt vara i rörelse så kan man med hjälp av en Fidget Spinner fokusera på något annat. Vilket har gjort att de blivit hyllade men även förbjudna i olika skolor.

Hos MasterCubeStore.se hittar man ett bra sortiment av Fidget Spinners i olika utföranden till bra priser.