skicka paket

Fler paket skickas

Fler paket skickas

I takt med att samhället digitaliseras allt mer skickas det färre fysiska brev, istället är det e-post och sms som gäller när saker ska kommuniceras. Men digitaliseringen innebär också att fler paket skickas, då det nu går att handla på nätet från nästan alla tänkbara affärer. Många affärer som tidigare bara fanns som fysisk butik har nu även skaffat sig en hemsida där det går att boka varor online och hämta i butik eller så kan man handla direkt och få varan hemskickad. Det har också blivit allt mer vanligt att butiker enbart finns som nätaffär och har därmed ingen fysisk affär utan bara ett lager där varorna packas.

I synnerhet så har försändelser från Kina blivit allt vanligare då det är billigt att handla därifrån vilket lockar många. Därifrån skickas det mest små paket men hos Schenker hanteras alla typer av försändelser, från små usb-minnen till större delar av fordon. Alla paket är dock lika viktiga och hanteras därefter. Dessutom har schenker privpak ett nätverk av transporter som täcker så gott som hela jordklotet, vilket gör att ett paket kan skickas i princip vart som helst. Tack vare modern informationsteknik är det dessutom möjligt för avsändaren och mottagaren att i realtid följa paketets resa och se vart det är någonstans.

Ingenting tyder på att e-handeln kommer att minska något i framtiden heller utan snarare fortsätta öka. Vissa produkter, som hemelektronik och kläder, handlas allt oftare digitalt vilket ställer högre krav både på de fysiska butikerna och för företag som hanterar alla paket. Hos Schenker får företag hjälp med att bredda sin marknad och slipper tänka på hur paketen ska skickas, då det finns flera smidiga lösningar för företag. Både mindre företag som är helt beroende av e-handel och större, fysiska företag kan dra nytta av Schenkers stora erfarenhet av e-handel.