fönster till bra pris

Fönster till bra pris

Att byta fönster innebär för de allra flesta en stor kostnad. Men blir fönsterbytet bra bidrar det ofta till att höja värdet på fastigheten, bättre inomhusklimat och sänkta energikostnader. Saker som är viktiga att titta på då man letar nya fönster är u-värdet, utseende, underhåll och priset, och det går att hitta fönster till bra pris som uppfyller alla dessa krav. 

När man letar efter prisvärda bra fönster måste man också titta på u-värdet och hur bra fönstren isolerar mot kyla, hårda vindar och stekande sol. Ett lågt u-värde hjälper till att hålla energikostnaderna nere. Det finns även två- eller treglasfönster att välja mellan. Bor man i de södra delarna av landet där det sällan blir riktigt kallt klarar man sig oftast med tvåglasfönster. Det finns både trä, trä/aluminium- och PVC-fönster som inte är alltför dyra och isolerar bra. Vilket material som är bäst beror på plånboken och om man kan tänka sig att underhålla och renovera sina fönster. Men naturligtvis också utseendet och materialkänslan.

 

Viktigt att även beräkna kostnad för eventuellt underhåll

När man letar efter prisvärda fönster måste man jämföra fönster mellan olika tillverkare. Man kan inte bara tänka på kostnaden för fönstren utan måste även räkna in eventuell kostnad för underhåll. Fönstrets u-värde spelar också stor roll eftersom det påverkar energikostnaderna men också hur länge fönstret håller. Vissa tillverkare av fönster lämnar garanti på sina fönster och kan garantera att de håller ett visst antal år. 

 

 

Handla fönster utan mellanhänder direkt från fabriken

När man har hittat två eller tre olika tillverkare vars fönster man tycker är intressanta och har ett bra pris begär man in offerter och jämför. Ofta går det att också hitta prisvärda fönster på internet. Eftersom man där beställer via nätet direkt från fabriken utan mellanhänder, går det att hitta fönster till ett riktigt lågt pris.