bemanning stockholm

Fördelar och nackdelar med konsultlivet

Med dagens teknik har det blivit allt lättare att arbeta var man vill. Tack vare smidiga laptops, smarttelefoner och wi-fi kan man jobba i princip vart som helst. Detta innebär att det är fler och fler som väljer att gå emot det klassiska 9-5-livet på ett kontor utan istället frilansar som konsulter. Den största fördelen med detta är förstås friheten att kunna arbeta platsoberoende. En annan av de faktorer som väger in är att kunna välja vilka kunder man vill arbeta med. Som anställd på ett kontor har man ofta samma uppgifter hela tiden, medan en konsult kan jobba mer på projektbasis och med nya kunder varje gång.

Trots att fördelarna med frilanslivet är många finns det några nackdelar också. En av de största nackdelarna är att man saknar den trygghet som en anställning kan ge. Detta gäller både i form av att ha kollegor, en fast lön och en arbetsplats att gå till varje dag. Man har också haft tjänstepension, friskvårdsbidrag och andra förmåner. Därför kan ens nya liv som konsult bli en stor omställning då man behöver ordna med allting själv helt plötsligt. För vissa är det därför en fördel att gå med i ett bemanningsföretag, som detta till exempel: https://lovemyoffice.se/bemanning-rekrytering/bemanning/

Där man får hjälp med att kopplas ihop med en kund.

Beroende på vilken bransch man är konsult inom kan det variera hur lätt det är att hitta uppdrag. Är man till exempel sjuksköterska finns det alltid goda möjligheter till jobb via bemanningsföretag, medan branscher med större konkurrens kan vara svårare att få uppdrag inom. Journalister, skribenter och översättare är sådana yrken där det finns fler kandidater än uppdrag. En viktig del för en konsult är därför att se till att nätverka ofta och knyta nya kontakter. Man vet aldrig vem som kan vara en värdefull kontakt inför ens nästa uppdrag.