städning

Göra rent hus

Göra rent hus

Det finns inget härligare än att komma hem till ett nystädat hem. Att se alla rena ytor glänsa och känna dofterna av såpa och tallbarr. Men att göra det sådär kliniskt rent in i minsta hörn är något man ändå sällan gör. Oftast är det bara dammsugning och en snabb torkning av synliga ytor som orkas med i den hektiska vardagen. Man blir så van vid det allt smutsigare hemmet att man vid en flytt plötsligt får en chock över hur det egentligen ser ut i skåp och lådor och hur lång tid det kommer ta att få det rent till nästa hyresgäst.

 

Städbolag

Om man känner att man inte får tiden att räcka till så är det en bra idé att anlita ett städbolag, även som privatperson. Med dagens skatteavdrag för hushållsnära tjänster, RUT-avdraget, så kan till exempel städning en gång i månaden bli så pass billig att det är värt det.

När man ska flytta

En flytt i sig är ett helt projekt av administration, packning och planering. När dagen för flytten väl kommer så vill man bara tömma den gamla bostaden, flytta över alla sina saker till det nya boendet och komma i ordning där. Att då återvända till den gamla bostaden för städning kan kännas tråkigt och dessutom är det svårt att utan kunskap och rätt rengöringsmedel samt verktyg få bostaden helt ren. Det kan då vara skönt att anlita Flyttstädning i Stockholm för att kunna känna sig helt säker på att den nya hyresgästen kommer kunna flytta in i ett rent och fräscht hem. Ett städbolag har också en checklista för allt som ska städas vid en flytt så inget missas. Om klagomål ändå kommer från den nya ägaren så är det städbolaget som ombesörjer att alla punkter åtgärdas. Det är en garanti som är mycket värd vid en flytt.