Altandörr

Hitta en altandörr med önskade egenskaper i hållbart material

En altandörr kan vara betydligt mer än endast en dörr som tar en från insidan av bostaden till utsidan av den. Altandörrar kommer i mängder av olika utföranden som kan göra allt från att förstärka en stil till att släppa in massor av härligt dagsljus i hemmet. För att valet av altandörr ska bli så lyckat som möjligt så finns det några punkter som kan vara värda att tänka över innan man tar sitt beslut.

Vilka egenskaper ska dörren ha?

Vill man endast att dörren ska vara just en passage ut i trädgården så spelar det egentligen inte så stor roll vilken altandörr man väljer, men det kan vara bra att passa på att nyttja andra egenskaper som altandörrar kan bjuda på. Till exempel så släpper en altandörr i helglas in massor av underbart ljus i rummet där den sitter och kan även sudda ut gränsen mellan inom- och utomhusmiljön.

En altandörr kan som sagt även förstärka den stil som finns i huset, till exempel så kan en lantlig stil bli extra tydlig om man sätter in en dörr i trä med bröstning och spröjs.  

När det handlar om stilen på dörren är det dock viktigt att matcha den med husets arkitektur och fönstren, eftersom dörren annars kan se malplacerad ut där den sitter. 

Välj materialet med omtanke

Vilket materialval som är bäst beror till stor del på var altandörren ska sitta samt hur mycket tid man är villig att lägga på underhåll. Sitter dörren skyddat från väder och vind så spelar det inte så stor roll vilket material man väljer, men sitter dörren oskyddat i söderläge blir den ofta väldigt utsatt och slits därmed snabbare. Något som fungerar i de flesta lägen utan att den kräver en massa underhåll är en altandörr i trä med aluminiumbeklädnad på utsidan.

Vill man ha en fin dörr, till bra pris som inte kräver mycket underhåll kan man titta på Klarfönsters breda sortiment av altandörrar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *