hundbur transport

Hundens transport sker säkrast i bur

En av de absolut första sakerna som en valp får erfara i sitt liv är att åka bil. När valpen ska till veterinären första gången, bara några veckor gammal, för vaccinering och registrering är det ofta första bilresan. 

Nästa bilresa är inte sällan när den blir hämtad, ofta åtta veckor gammal, till sitt nya hem och nya familj. Då brukar valpen i regel vara så liten och i behov av sådan närhet och trygghet att den får sitta i knät på någon i familjen hela bilresan. Men det håller förstås inte i längden. 

Två faktorer är avgörande för varför du bör investera i en lämplig hundbur när du ska transportera din hund i bilen. Storleken och säkerheten. Valpen kommer inte alltid vara så liten att den kan sitta i knät. Försök gärna ha en vuxen schäfer, labrador eller grand danois i knät. Det vore en lustig syn. Lustigt, men inte särskilt säkert. 

Väger som en elefant 

Det finns ett par saker du bör tänka på före du impulsköper en hundbur efter att ha sökt på “hundbur transport” på Google. För det första bör du försäkra dig om att buren är krocktestad. Det är trots allt det är som främsta anledningen till varför hunden ska sitta i bur under bilfärden. Skulle ni vara med om en olycka eller behöva göra en kraftig inbromsning vet du vad som händer annars. Hundens tyngd blir väldigt många gånger större än normalt.  

En hund på 30 kilo i baksätet förvandlas till en hund på 4 800 kilo om ni krockar i 100 kilometer i timmen. Det är som att ha en elefant i baksätet. Naturligtvis är det därför livsfarligt, för alla inblandade, att hunden är lös i bilen. Buren är det säkraste alternativet. Om den är krocktestad vill säga. Gör din research och se till att hitta ett säkert transportalternativ för din bästa vän. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *