Kamerastativ

Samtal över hela klotet

Samtal över hela klotet

Är du en digital nomad eller har du hamnat i karantän? Oavsett vilken din situation är så är det en väldigt bra investering att skaffa ett kamerastativ till din mobil. Kan du fästa din mobil och ha händerna fria så är det betydligt enklare att föra onlinesamtal med vänner och släktingar över hela jordklotet. Du kan dra nytta av det i din karriär och skapa onlineutbildningar och filmer- kanske yogaklasser eller matlagningskurser. Det finns kamerastativ i alla möjliga utföranden, utseenden och prisklasser. Minst ett stativ borde finnas i varje hem. Tänk när mormor vill prata med barnbarnen, så enkelt!

 

Stabilt och proffsigt

När du filmar ett yogapass, ett onlinemöte eller om du ska lägga ut ett videoklipp så ser det alltid betydligt proffsigare ut om det är filmat på avstånd och med “stadig hand”. Att titta på en video där någon bär runt sin smartphone i evigheter gör dig lätt åksjuk. När bilden hoppar och skuttar och skärpan blir dålig är sjukt irriterande. Även när du ska fota fina bilder in action är ett kamerastativ för din telefon en utmärkt produkt att ha. När du fäster kameran kan du agera mer naturligt och du kan komma på olika avstånd från linsen.

 

 

Mängder av alternativ

Det finns förstås även kamerastativ för vanliga digitalkameror och systemkameror. De finns i olika storlekar och varierande prisklasser. Idag finner du också stativ för paddor och allt möjligt som har en skärm. Du kan köpa till gadgets som fjärrkontroller, speciella blixtar etc. Så kallade tripods är vanligast och är helt enkelt ett stativ på tre ben. De finns i mängder av modeller och går ofta att omvandla till monopod som är typ en selfie-pinne som du kan gå runt med. Olika kamerastativ har även olika funktionalitet. Som hur man fäller ihop dem, hur höga eller låga de kan bli och så vidare.