LED Strip

Sätt en LED Strip som dold belysning

Att belysa ett hem på rätt sätt är en konst. För att få en bra belysning i ett rum krävs det mellan sex och tio olika ljuspunkter i rummet. Och det är inte bara att sätta tio taklampor i taket, så är det klart. 

Snarare är det att man har belysning för olika funktioner. Det första man får göra är att sätta sig och fundera över vad det är för funktion som rummet fyller. Kommer man vilja sitta och läsa i rummet? Eller är det mer ett sällskapsrum?

Oavsett vilken funktion rummet har så är takarmaturen en av de första lamporna man ändå behöver. Det är bra att kunna tända upp i ett rum när man behöver hitta saker på golvet eller städa. Har man tänkt att ha mer social samvaro i rummet är det mysbelysning som gäller. En del av mysbelysningen kan bestå av dold och infälld belysning. Exempelvis kan man sätta in dolda LED-strip från LED Megastore i bokhyllor.

Punktbelysning för olika behov

Har man ett skrivbord i rummet behövs det en bra punktbelysning i form av en skrivbordslampa. Det är bra att tänka på att den som är vänsterhänt placerar lampan till höger och vice versa för högerhänta, då undviker man att skugga texten man skriver av sin egna hand. Sitter man och handarbetar eller vill läsa krävs det en bra punktbelysning för ändamålet. Ska man titta på tv är det mysbelysning som behövs. Att stirra på en tv-skärm utan någon annan belysning som lyser upp rummet är inte bra för ögonen.

Tänk också på att även fönsterbelysningen ingår i det antal ljuspunkter man har i rummet. När det gäller antalet ljuskällor spelar funktionen en större roll än formen till en början. Givetvis kan man förena både funktion och design efter smak och tycke när man hittat det man vill ha.