handskar

Skulle Tom Glover passa i mockahandskar?

Det är rätt kul när man heter det man är. Eller åtminstone någon slags egenskap av den man är. Som till exempel Tom Glover. Fotbollsmålvakten från Australien som representerat bland annat Tottenham Hotspurs i England och Helsingborgs IF i Sverige. Hans efternamn, Glover, låter ju som en väldigt rolig variant av “glove”. Det engelska ordet för “handske”. Det blir ju extra roligt med tanke på att han är målvakt, och en del av hans utrustning är just handskar. 

Nu är det visserligen inga mockahandskar eller skinnhandskar han använder, utan snarare ett par målvaktshandskar. Det vore kul av två anledningar om han alltid hade på sig ett par målvaktshandskar. Dels för att han är målvakt, men som sagt också för att han heter just vad han gör. Glover. Numera spelar han fotboll hemma i Australien, och med deras höga temperaturer lär det knappast vara mockahandskar han har på händerna. 

 

Håll händerna varma

Annat är det för oss hemma i Sverige. Här finns det inga australiensiska temperaturer. Här blir det så kallt att vi måste skydda varenda bar kroppsdel vi kan täcka. Inte minst fingrar och händer. Vi i Sverige behöver de tjockaste mockahandskarna vi kan hitta för att hålla värmen. Samt de snyggaste. Man ska ju ha handskar på sig för att det är snyggt, inte bara för att de hjälper en att inte förfrysa sina fingertoppar. En del har dem faktiskt bara för att det är snyggt. 

Vilken anledning man än har att slänga på sig ett par mockahandskar är det i alla fall ett stilrent val. Oavsett om man fryser, om det bara är stiligt eller om han har ett namn som Tom Glover. Det finns ingenting dåligt med handskar. Faktum är att du nog borde traska bort till affären och köpa ett par handskar nu direkt. Eller ännu enklare, köp dem på nätet.