modulbyggen

Stan är full av modulbyggen

advertorial

Om du bor i en rimligt stor stad, och skulle åka runt för att se på alla byggnader, så hade du helt säkert hittat ett flertal olika modulbyggen. Det kan vara många olika funktioner som önskas, och flera olika typer av beställare, som vill utöka sina lokaler genom att använda sig av husdelar som är som byggklossar. Moduler är helt enkelt en huskropp som finns i ett par olika storlekar, inom en tillverkares sortiment.

Tanken med moduler är att de enkelt ska kunna sättas ihop, och tas isär. Därför är de exempelvis mycket vanliga på tillfälliga platser som byggplatser. Men modulbyggen kan du hitta på andra ställen än där det byggs. Skolor använder gärna moduler när man har större kullar, eller när man inte har möjlighet att bygga större lokaler för tillfället. Och moduler är även vanligt att använda vid renoveringar och ifall det skett exempelvis en fuktskada.

 

 

Tillfälligt utökade ytor

Det händer då och då att man som fastighetsägare behöver göra en renovering, eller att det kan ha hänt en skada på huset. Kanske har man många boende och vet inte hur man ska lösa det under tiden som huset lagas. Då kan en modulbyggnad vara en lösning. Där kan man inhysa tvättstuga, toaletter, duschar eller kanske till och med skapa sovmöjligheter till de boende. Något som kan rädda situationen under en begränsad tid.

Många använder sig även av modulbyggen för att få en billigare kostnad under tiden som man bygger sitt hus. Har man en stor tomt så kan man sätta moduler i ena änden, samtidigt som man bygger sin villa i lugn och ro. Det kan även vara trevligt att få vara på plats istället för att vara tvungen att åka fram och tillbaka till ett andra boende. Modulbyggen är därför en stor marknad med många olika kunder, såväl privatpersoner som företag.