säkerhetsdörrar

Tre goda skäl att skaffa säkerhetsdörrar till fastigheten

Att investera i en säkerhetsdörr kan vara ett riktigt bra beslut som fastighetsägare. För att hemmet ska kunna kännas som en lugn och trygg plats krävs vissa åtgärder, något som en säkerhetsdörr kan bidra med. Den kan hjälpa till att skydda mot oinbjudna gäster och stänga ute störande ljud. I ett lägenhetshus kan en säkerhetsdörr vara extra viktig eftersom den dessutom kan erbjuda en skyddande barriär vid brand. 

Dörrar som inbrottstjuvar inte vill besvära sig med

Ingen dörr är ogenomtränglig med rätt verktyg och tillräckligt med tid, men en säkerhetsdörr är så pass besvärlig att bryta upp att de flesta inbrottstjuvar inte bemödar sig med att ens försöka. Skulle den oinbjudna gästen trots det ge sig på ett försök så är det högst troligt att han eller hon blir ertappad innan jobbet är avslutat på grund av allt oväsen det för med sig. 

Skapa en lugnare hemmamiljö

En säkerhetsdörr har även en utmärkt ljudisolerande förmåga tack vare sin konstruktion. Den består av speciellt ljudisolerande material som täcker hela dörrens yta samt även utrymmet mellan vägg och karm. Dörrens tätningslister har inte bara ljudisolerande effekt utan kan även stänga ute ovälkomna lukter, något som kan vara guld värt i lägenhetshus där lukt från matlagning och allt möjligt annat kan sprida sig i trapphuset. Med en bra säkerhetsdörr blir bostaden den stilla oas som det ofta finns behov för att den ska vara. 

Säkerhetsdörrar hindrar brand från snabb spridning

I ett lägenhetshus är det otroligt viktigt med brandsäkerhet. Boende ska kunna känna sig trygga med att om det uppstår en brand så kan den inte härja fritt och spridas i fastigheten på nolltid. Säkerhetsdörrar är tillverkade av galvaniserat stål eller galvaniserat järn som är motståndskraftigt mot både brand och brandgas. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *