skärgårdsbåt

Upplev underbar natur och kultur med skärgårdsbåt

Upplev underbar natur och kultur med skärgårdsbåt

I Sverige finns många vackra platser att besöka och semestra på. Till exempel har vi våra fantastiskt vackra skärgårdar där man kan njuta av havet och storslagen natur. I Göteborgs södra skärgård finns många mysiga öar som samtliga har härliga naturstigar. Personbilstrafik är förbjudet och man möts istället av flakmoppar och golfbilar på vägarna. 

Det finns flera matställen på öarna där man kan njuta av underbar nyfångad fisk och skaldjur. Några erbjuder även livemusik på kvällarna som man kan lyssna till i fantastisk miljö tillsammans med god mat och dryck. Det finns också kaféer, kiosker och mataffärer så att man kan handla med sig godsaker och sätta sig på en soldränkt klippa vid havet.

Sommartid, samt vid vissa tidpunkter under resten av året, kan man roa sig med bryggdans, hamnfester, konstutställningar och marknader på öarna. Det finns flera aktiva konstnärer i Göteborgs södra skärgård, så det finns många ateljéer att besöka där man bland annat kan köpa vackra målningar och keramik.

En del av semestern kan också vara att åka skärgårdsbåt i Göteborg. Man tar sig smidigt till de olika öarna med AB Göteborg-Styrsö Skärgårdstrafik, eller Styrsöbolaget som det kallas i folkmun. De trafikerar Göteborgs södra skärgård flera gånger per dag, året om. De flesta avgångar utgår från Saltholmen som man enkelt tar sig till från Göteborgs centrum med spårvagn eller buss. Styrsöbolaget kör på uppdrag av Västtrafik och Göteborgs Stad. 

Styrsöbolaget erbjuder även möjlighet till att chartra en helt egen båt som åker dit man vill i skärgården. Ombord på M/S Kungsö kan man anordna en privat fest med upp till 273 passagerare. Festdeltagarna kan njuta av dukade bord i salongen, drinkar på soldäck och dans i fartygets bardel. Styrsöbolaget hjälper gärna till att lägga upp en lämplig rutt för resan med eventuella stopp för att möta kundens behov och önskemål.