ögonläkare

Vad kan man göra på en ögonklinik

Det kan skilja sig mellan en ögonläkare i Solna och en i Göteborg. Att kunna hjälpa till med ögonsjukdomar är givetvis en av de behandlingar som görs på de flesta kliniker. Grå starr är en vanlig sjukdom där ögats lins blir grumlig. Den behandlas med operation. Grön starr däremot skadar synnerven i ögat. Sjukdomen behandlas med trycksänkande ögondroppar, laser och i vissa fall trycksänkande operation. På klinikerna görs ofta även ögonlocksoperationer. Vissa har även en ortoptist som behandlar barns synproblematik. Samt vuxna och barn som skelar.

 

Att få en vaknare blick

Ibland är det inte så mycket som behövs för att vi ska få ett piggare och fräschare uttryck i ansiktet. Att hängande ögonlock kan vara ett besvär på olika sätt är det inte många som tänker på. Plastikoperationer har i många år fått en negativ klang som i många fall de inte förtjänar. Det är faktiskt inte alltid så att operationerna görs för att man ska se yngre och snyggare ut. I många fall görs ögonlocksoperationer för att personen i fråga fått problem med sin syn då ögonlocket väger tungt mot ögat. Andra mår dåligt för att de ser gamla och slitna ut i ett samhälle där vi ska vara så ungdomliga hela tiden.

Hur gör man för att finansiera ett ingrepp

Att besöka en privat klinik kostar mer än att gå till en läkare i den allmänna vården. Därför kan det vara en bra ide att tänka över sina finanser innan man sätter igång planerna på önskade operationer och andra ingrepp. Vissa kliniker har samarbete med landstinget. Genom en remiss kan man således få vård via landstinget när det gäller exempelvis kataraktoperationer. Vill man ha hjälp med finansiering av exempelvis ögonlocksoperation eller botoxbehandlingar så kan man få avbetala räntefritt ibland upp till hela 36 månader. Ett exempel på en sådan klinik är https://www.lameramedical.se/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *