Bergsprängning

Bergförstärkning i Stockholm för allas trygghet

Blir ni också fascinerade av berg och klippor längs vägarna? Vägen framför en är helt plan och fin, men bara tre meter åt sidan är där ett berg. Som såklart varit med om bergsprängning, annars hade vägen sett likadan ut som där. Men det man ofta också ser är ett nät som hänger över berget. Anledningen till att där finns ett nät är för att minska risken för skador. 

Är det ett berg som kan riskera att tappa sten måste man se till att det inte kan skada någon. Skulle någon gå eller köra nedanför medan en sten faller från berget kan det bli en rejäl skada, man kan rent av avlida av det. Så säkerheten först, behöver man göra en bergförstärkning, då ska man göra det. Det ska göras av ett företag som är proffs på sin sak. 

Nät och bultar håller berget i schack 

Bergförstärkning kan behöva göras på olika ställen. Även i tunnlarna som går igenom berget. Då behöver man dessutom skydda taket från ras också. Man kan göra detta genom att använda sig av bultar. Med bultar förstärker man taket och väggarna genom att borra in i dem. De funkar som spikar som håller bergets delar på plats. Såklart är det ett företag som är expert på detta som utför det.

Bergförstärkning kan även se ut på ett annat sätt. Är det en bergskant utmed vägen kan man även använda sig av nät. Detta nätet samlar då upp sten som håller på att ramla, eller har ramlat. Ska ni göra en bergförstärkning i Stockholm finns det bra företag ni kan vända er till. De är proffs på sin sak och kommer se till att allt görs som det ska. Inga ska bli skadade av att det inte är säkrat ordentligt. Det ser ett proffsigt företag till att det inte händer.