husdränering

Husdränering – ett måste

Husdränering - ett måste

Att äga ett hus är utan tvekan en investering för framtiden, och det är något som du måste ta hand om. Ett hus kräver konstant underhållning, och det är inte alltid du kan göra det själv heller. Om du inte tar hand om ditt hus och agerar vid problem så kommer mindre problem tillslut att bli stora. Vilket i sin tur leder till höga kostnader. Det är alltid bättre att arbeta med att förebygga problem, istället för att lösa problemen. Dränering är vitalt för ditt hus och för äldre hus är det viktigt att kontrollera ditt hus för fukt ofta. Ett tecken på att du behöver dränering är att det luktar illa i källaren, eller att det finns fukt och mögel. 

 

Förhindra mögel & fukt i ditt hus 

Det är farligt att leva i ett hus som har fukt och mögel. Mögel är väldigt dåligt för din hälsa, och kan leda till allvarliga allergier, huvudvärk och andra hälsoproblem. Det är speciellt också farligt för barn att leva i ett hus med mögel. Fukt kan också skada ditt hus och det leder till stora kostnader i framtiden. Det är därför vitalt att agera direkt om du misstänker att du behöver hjälp med husdränering. 

 

 

Hur går dränering till?

Husdränering går till på olika sätt beroende på vad för hus du har och förutsättningarna. Huvudsyftet med dränering är dock att få bort vatten från din husgrund. Olika sätt detta kan göras på är bland annat – platonmatta, pordrän och isodrän. Principen är detsamma – att leda bort vatten från ditt hus. För husdränering gäller också ROT-avdraget vilket gör det billigare att anställa en professionell firmaDränering är något som du kan testa själv, däremot är det alltid bättre att kontakta proffsen. Det krävs att man gräver nära husgrunden för dränering, så du vill undvika att träffa rör eller ledningar.