kontorsstädning

Städa ditt kontor rätt i huvudstaden

Städa ditt kontor rätt i huvudstaden

Varför ska man hyra in någon för att städa sitt kontor? Visst kan det kännas som om att det är effektivt att de anställda själva städar sin arbetsplats, men tidsbrist och prioriteringar innebär att städning kommer en bit ner på listan och kommer att orsaka en hel del slitning på arbetsplatsen. Vill man ha bra resultat så kontraktera en expert! Ett rent kontor sänder en tydliga signaler till kunder, leverantörer och inte minst personalen: Vi kan! Vi är bra på vad vi gör! Vi gillar vad vi gör! Vi trivs!

 

Vad ska en städfirma göra?

En arbetsplats ska alltid se och kännas välstädad. Det kan möjligen räcka att städa kontorsutrymmen en gång per vecka, men toaletter, lunchrum och entréer klarar inte en så pass låg städfrekvens. Dagligen är idealet för sådana utrymmen om inte hög genomströmning kräver ännu oftare. Ekonomiska skäl gör väl oftast att två till tre gånger per vecka får duga. Det krävs att personalen tar visst ansvar och torkar upp spill, diskar porslin o.s.v… För ett bra resultat vill man att städfirman tar hand om sådant man ofta glömmer bort: mikrovågsugnar, kylskåp och diskmaskiner i lunchrummet, vattna växterna, rengöring fram entrén och mycket annat.

 

 

Att välja städfirma

Att välja rätt leverantör för kontorsstädning i Stockholm är viktigt. Personal är mer lättrörligt, både kundens och leverantörens, vilket gör vikten av en trivsam arbetsplats större liksom utmaningen att få en kontinuerligt hög servicenivå. En leverantör som har många kunder i närheten kan troligen ge ett bättre pris på städning med hög frekvens och har möjlighet och erfarenhet av en större portfölj med tjänster. Att följa upp kvalitet av städarbete är också viktigt och då inte bara rent tekniskt; hur de arbetar med personalen, anpassar sina insatser efter behov och önskemål är minst lika viktigt.